Vi översätter Polen för Sverige.

Sveriges språkflora

nov 19, 2019 | multikulti

Från en presentation på översättarnas konferens till färdig bok – “Sveriges språkflora” har nu äntligen kommit ut i tryck! Det är en fängslande samling fakta om drygt 40 av de språk som talas i Sverige idag, tillsammans med information om översättning, tolkning, flerspråkighet och språkpolitik.
Vi har haft äran att bidra till kapitlet om polskan.

“Sveriges språkflora” handlar inte bara om de nationella minoritetsspråken och de främmande språk som lärs ut i skolan, utan framför allt om invandringsspråken – de man i regel vet minst om. Boken är skriven av två förträffliga, nutida språkexperter (Sofia Malmgård och Morena Azbel Schmidt). Den vänder sig till allmänheten och tar på ett tillgängligt och populärvetenskapligt sätt upp frågor som till exempel:

Kan man se skillnad på arabiska och persiska? Åt vilket håll skrivs somaliska? Var talar man (ny)arameiska? Talas samma teckenspråk överallt i världen?

Är du nyfiken på boken? Beställ den här: https://morfem.se/sveriges-sprakflora-bok-25.html eller läs mer om den i Siv Strömquists recension: https://www.nyfikengra.se/lattlast-och-lasvart-om-sprak/

Du kan också läsa mer om polska i Sverige här >>.

OBS! Just nu är boken extra aktuell i vår jubileumstävling >>.